به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ناظر، شرکت ذوبآهن فولاد گیلان از چند وقت پیش مراحل توسعهای خود را در طرحی با عنوان طرح ۵۷ روزه آغاز و خط تولید این کارخانه به همین دلیل تعطیل و نیمهتعطیل است و کارگران مشغول انجام فرایند کارهای توسعهای این مجتمع بزرگ صنعتی هستند.
حادثه ای تلخ که داغی جانسوز بر دل مردم شهرستان رشت گذاشت
در روزهای اخیر متأسفانه شاهد حادثه ای تلخ و ناگواری در شهر صنعتی رشت بودیم که داغی جانسوز بر دل مردم این شهرستان گذاشت.
خبر تأسفبار کشتهشدن یکی از کارگران کارخانه فولاد خزر در حین فعالیت در بخش عمرانی این کارخانه بر اثر ریزش بتن روی سرشان در مخزن ۶ متری روغن! همچنین گفته میشود در این حادثه یک کارگر دیگر نیز بر اثر شدت جراحات در بیمارستان بستری شده و حال وی نیز وخیم است.
کارگرانی که پیشازاین حادثه، کابوس مرگ میدیدند
کارگرانی که پیشازاین حادثه، کابوس مرگ میدیدند و بر اساس گفتههای مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گیلان، موضوع را در قالب ۳۱ شکایت به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی گزارش کردند؛ اما با کمتوجهی به عمق این ماجرا، حادثهای که نباید رقم میخورد، اتفاق افتاد. حادثهای که علتش را میتوان در کوتاهی و کمکاری مدیران شرکت ذوبآهن فولاد گیلان و ضعف پیگیری فوری و متناسب از سوی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی جستجو کرد.
پس از این حادثه جمعی از کارگران شرکت فولاد خزر، طرح ۵۷ روزه توسعه کارخانه را عامل این بروز حادثه اعلام کردند.
سیاوش آقاجانی تاکید می کند که در حفظ سلامت کارگران در حوزههای مختلف جدیت داریم
سیاوش آقاجانی مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی گیلان دراینرابطه و در گفتگو با فارس گفت: «این اداره کل در حفظ سلامت کارگران در حوزههای مختلف جدیت داشته و ارتقای بازرسیها، آموزش، افزایش برخورد با کارفرمایان متخلف و افزایش صلاحیت صدور ایمنی به پیمانکاران جزو اهداف این سازمان است که به بهترشدن ایمنی در انجام کارها کمک میکند.»
به طور مداوم از کارخانجات پرخطر بازدید می شود
آقاجانی مدعی شد که بازرسان اداره کل کار به طور مداوم و دورهای از کارخانههای استان بهویژه کارخانجات پرخطر بازدید میکنند و کارخانه فولاد گیلان هم جزء واحدهای عظیم تولیدی پرخطر است که درگذشته هم در آن فوتی و حوادث شدید داشتهایم.
هیچگونه نکات ایمنی در کارخانه فولاد گیلان رعایت نشده است
طبق اعلام مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی گیلان، حادثه رخداده در کارخانه فولاد گیلان در حین اجرای یک پروژه عمرانی و موقت بوده که باهدف بهسازی، توسعه و تعمیر و تجهیز خط تولید انجام شده و طبق اعلام کارشناسان، هیچگونه نکات ایمنی در عملیات تجهیز و نوسازی خط تولید کارخانه فولاد گیلان رعایت نشده که نتیجه این سهلانگاری فوت یکی از کارگران بود.
متخلفین این حادثه به دادگاه معرفی میشوند
این مقام مسئول حوزه کار و کارگری با بیان اینکه بلافاصله بعدازاین حادثه تیمهای کارشناسی در محل کارخانه فولاد گیلان حضور پیدا کردند گفت: «بعد از بررسیها و مستندسازی دقیق متخلفین این حادثه به دادگاه معرفی میشوند و موضوع تخلف توسط دادگستری اعلام خواهد شد.»
سهلانگاری مدیران این کارخانه علت کشتهشدن کارگر این مجموعه بوده است
آقاجانی بهصراحت اعلام کرد که سهلانگاری مدیران این کارخانه علت کشتهشدن کارگر این مجموعه بوده و البته در ۴ماهه سال جاری ۳۱ مورد شکایت از کارفرما به علت عدم رعایت نکات ایمنی برای کارگر خود ثبت شده که به مقامات قضایی ارجاع شده است!!
در این حادثه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی کمکاری داشته است
گفتنی است افکار عمومی گیلان با گلایهمندی از عدم برخورد تأثیرگذار مسئولان اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گیلان در جلوگیری از چنین حوادثی تلخ، اظهارات مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گیلان را نوشدارو پس از مرگ سهراب تعبیر میکنند که کمکی به خانواده مرحوم رحمان قربان زاده نمیکند و دردی از جامعه کار و کارگری را دوا نخواهد کرد.
نظارت بر ایجاد تمهیدات لازم برای پیشگیری از بروز حوادث و سوانح ناشی از عدم ایمنی بر عهده اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی است
این اعتقاد وجود دارد که در این حادثه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی مسئول بوده و بهعنوان ناظر اصلی بر حفظ ایمنی واحدهای کار و کارگری کمکاری داشته است؛ زیرا نظارت برایجاد تمهیدات لازم برای پیشگیری از بروز حوادث و سوانح ناشی از عدم ایمنی بر عهده اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی است.
اولویت رسیدگی به چنین شکایاتی در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و دادگستری گیلان چه میزان است؟
اگر ۳۱ مورد عدم رعایت موارد ایمنی در شرکت فولاد خزر پیشازاین حادثه گزارش شده، باتوجهبه اینکه بر اساس اظهارات مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گیلان پیشازاین نیز فوت کارگران این شرکت مسبوق به سابقه بوده است چگونه این واحد تولیدی همچنان به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه یک کارگر، قربانی بیتوجهی مدیران این واحد صنعتی شود؟ اولویت رسیدگی به چنین شکایاتی که ارتباط مستقیم با جان و سلامت کارگران دارد، در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و دادگستری گیلان چه میزان است؟ بر چه اساسی علیرغم تأکید مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گیلان بر بازرسیهای مستمر، رعایت نکات ایمنی در شرکت ذوبآهن فولاد گیلان ابتر مانده و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی گیلان اقدامی بازدارنده نداشته است؟ اگر ایمنی و رعایت اصول فنی استاندارد در این شرکت رعایت نمیشود چه تضمینی وجود دارد که در آینده دوباره شاهد قربانی شدن کارگران فولاد گیلان نباشیم؟ ثبت شکایات چه کمکی به کارگرانی که جانشان در معرض خطر است میکند؟
صحیح نیست امکانات مردم گیلان برای واحدهای صنعتی هزینه شود که صاحبان آن حاضر نیستند در راستای ایمنی سازی شرکت متبوع خود هزینه کنند
امیدواریم مسئولین اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در چنین مواردی اقدامات فوری را لحاظ کنند تا پس از قربانی شدن احتمالی کارگران واحدهای صنعتی، شاهد ارائه پاسخی در این سطح نباشیم. چرا که ازنظر شرعی هم نیز صحیح نیست که امکانات مردم گیلان برای واحدهای صنعتی هزینه شود که صاحبان آن به دنبال منفعتطلبی خود بوده و حاضر نیستند در راستای ایمنی سازی شرکت متبوع خود هزینه کنند.