به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ناظر، هنگام بازگشایی مدرسهها است. یکم مهرماه همیشه برای ما عطر و رنگ و روی ویژه داشته است. جنبوجوشی ویژه در دانشآموزان دیده میشود و حال و هوای خانهها عوض میشود.
کیفهای وصله و پینه زده
اما امسال یکم مهرماه را در شرایط سخت اقتصادی آغاز میکنیم بهطوریکه بسیاری از خانوادههایی که یک دو یا چند دانشآموز دارند به خرید قسطی نوشتافزار روی آوردهاند و پس از خرید نوشتافزار قسطی حالا خبر از کیفهای وصله و پینه زده به گوش میرسد.
هدیهٔ دولت سیزدهم در آغاز سال تحصیلی
هدیهٔ دولت سیزدهم هم به دانشآموزان کشور؛ افزایش ۴۵ درصدی کیف مدرسه حتی با بیکیفیتترین حالت آن است.
بازار تعمیر کیف پُررونق
گرانی و بیکیفیت شدن کیفهای مدرسه، سبب شده است بازار تعمیر کیف به دلیل استقبال خانوارهای کمدرآمد، پُررونق شود چرا که توان مالی بسیاری از خانوادهها جوابگوی تورم ۴۵ درصدی کیف مدرسه نسبت به سال گذشته در این بازار نیست.
کیف و کولهپشتی یکی اساسی دانشآموزان برای ورود به مدرسه است. گزارشهای میدانی از شهر و بازار فروش کیف دانشآموزی نشان از رکود بازار میدهد چرا که از یکسو افزایش قیمتها و از دیگر سو نبود کالای باکیفیت سبب شده است تا خانوادهها بهجای خرید، به سمت تعمیر کیف مدرسه برای فرزندان دانشآموز خود بروند.
بازار نوشتافزار متفاوت با سالهای گذشته!
گزارش بسیاری از خبرنگاران حاکی است که امسال همزمان با آغاز ماه مهر و فصل بازگشایی مدرسه حضور مردم در بازار خرید نوشتافزار و کالاهای مورد نیاز فصل آغاز دانشآموختگی، با سالهای گذشته بسیار متفاوت است.
گرانی و تورم در کنار تولید بیکیفیت به دلیل قطع ارتباط با جهان، تأثیر خود را در همهٔ بازارها گذاشته و مردم نمیدانند برای روز آینده خود چه سرنوشتی در انتظار دارند.
مردم خریدار کیف مدرسه نیستند
با گشت و گذاری در بازار متوجه خواهید شد که مردم خریدار کیف مدرسه نیستند. تولید این کالا به دلیل افزایش بیش از ۴۰ – ۵۰ درصدی قیمت مواد اولیه از ابتدای سال تا امروز دیگر مقرونبهصرفه نیست.
رضا کیانفر یکی از تولیدکنندگان کیف مدرسه و پخشکنندهٔ کیف در سراسر کشور به “اقتصاد ۲۴” میگوید: امسال تولید کیف مدرسه را به نصف تعداد هر ساله رساندهایم؛ نه اینکه از تعداد دانشآموزان کم شده است؛ بلکه سرپرستان خانوادهها دیگر توان خرید کیف را ندارند.
انبارهای کیف همچنان پر هستند
این فعال صنفی ادامه میدهد: هر سال در آستانهٔ فصل مهر و بازار کیف مدرسه، واحد تولیدی ما اقدام به تولید ۳۰ تا ۷۰ هزار کیف داشته که متأسفانه برای امسال باتوجهبه پیشبینیها، تولید ما به حدود ۲۰ هزار کیف رسیده که تا امروز نیز هنوز انبار ما خالی نشده است.
کیانفر میافزاید: هر سال مغازهداران از شهرهای مختلف سفارش خرید کیف میدادند، اما امسال این میزان سفارش به نصف رسیده است.
بازار فروش کیف ضعیفتر شد
این تولیدکنندهٔ کیف مدرسه تأکید میکند: امسال کیف مدرسه حدود ۴۵ درصد گرانتر شده است. همچنین کیفیت کیف مدرسه به دلیل گرانی و کاهش مواد اولیه نسبت به سالهای گذشته ضعیفتر شده است.
سلمان صاحب یک واحد صنفی با دو کارگر در یکی از خیابانهای منطقهٔ ۳ تهران است که کیف و کفش تعمیر میکند.
افراد پولدار هم به دنبال تعمیر کیف مدرسه!
این تعمیرکار کیف میگوید: یک زمانی تنها افراد با درآمد کم و متوسط برای تعمیر کیف مدرسهٔ فرزندشان میآمدند، اما این سالها افراد پولدار هم برای تعمیر کیف مدرسه به ما مراجعه میکنند. او میافزاید: برخی سال گذشته تا پنج میلیون تومان برای خرید کیف مدرسه برای فرزند خود هزینه میکردند، اما امسال قیمت همین کیف به ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان رسیده است. امروز هر چقدر هم طرف پولدار باشد، اما خرید یک کیف مدرسه آن هم با رقمهای چندمیلیونی، سخت است.
گزارشها نشان میدهد که قیمت کیف مدرسه برای دخترها و پسرها باتوجهبه کیفیت تولید این کالا، متفاوت است. کیف و کوله مدرسه در بازار از ۷۰۰ هزار تومان تا ۱۵ میلیون تومان قیمتگذاری شده است. البته قیمتها باتوجهبه سایز و کیفیت متفاوت است. دراینبین کوله و کیف خارجی مدرسه که عمدتاً چینی و یا در نهایت کرهای هستند بیش از کیفهای تولید داخل پشت ویترین مغازهها دیده میشود.