به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ناظر خبر، بازار همواره در تمامی اتفاقات و وقایع انقلاب اسلامی پیشگام بوده است و در تمامی امور به کمک دولت و دولتمردان شتافته و نقش بازاریان در این راستا غیرقابلانکار میباشد؛ اما متأسفانه با برپایی نمایشگاههای متعدد در برخی حوزههای تخصصی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی گیلان در رشت، آسیب جدی به قشر زحمتکش و شریف بازاریان وارد شد.
علیرغم شعارهای زیبا، در عمل با برگزاری مکرر برخی نمایشگاههای تخصصی شاهد تناقضی آشکار هستیم
با تشدید بحران اقتصادی در استان گیلان، همواره جلسات متعددی از سوی استاندار و مسئولان دستگاههای مرتبط در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و فعالان صنفی در طول سال ۱۴۰۲ برگزار شد؛ اما علیرغم شعارهای زیبا، در عمل با برگزاری مکرر برخی نمایشگاههای کالا در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی گیلان در رشت، شاهد تناقضی آشکار در نوع این حمایت هستیم. درصورتیکه همانگونه که از نام آن مشخص است این نمایشگاهها میبایست محلی برای نمایش باشد نه مکانی برای فروش.
نیازمند توجه بیشتر برخی مدیران به دغدغههای اقشار مختلف پرتلاش اصناف هستیم
باتوجهبه سیاست دولت سیزدهم مبنی بر اشتغالزایی و حمایت از مشاغل پایدار به نظر میرسد تحقق حمایت از اصناف در شهرستان رشت و استان گیلان، نیازمند توجه بیشتر برخی مدیران به دغدغههای اقشار مختلف پرتلاش اصناف است.
مبلمان برای برگزارکنندگان این نمایشگاهها، از اهمیت ویژهای برخوردار است
هدف نگارنده از طرح مطالب فوق اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه مبلمان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی گیلان در رشت از تاریخ ۱۳ لغایت ۱۷ آذرماه سال جاری است. نمایشگاهی که بنرهای تبلیغاتی آن در سطح شهر خودنمایی میکرد بطوریکه در تبلیغات بیلبوردی، کلمه مبلمان با فونتی درشت و برجسته نوشته شده بود و بقیه موارد را با فونتی کوچک لحاظ کرده بودند. خودنمایی مبلمان در تبلیغات، این موضوع را برای بینندگان تداعی میکرد که مبلمان برای برگزارکنندگان این نمایشگاه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
برگزاری ۶ نمایشگاه مبل در کمتر از ۹ ماه کمر صنعت مبلمان رشت را شکست
برگزاری ۶ نمایشگاه مبل در رشت در کمتر از ۹ ماه باعث شده کمر کسبه فعال در این صنف زیر بار مشکلات اقتصادی خم شود و باتوجهبه مشکلات و تلنبار شدن چکهای برگشتی، اجارههای عقبافتاده، معوقات تسهیلات بانکی و… چارهای جز تعطیلی واحدهای صنفی برای فعالان این صنعت باقی نگذاشته است و تبعات آن در نهایت یقه مسئولان استان گیلان را خواهد گرفت.
نمک روی زخم شده است!
برپایی اینگونه نمایشگاهها که با عناوین مختلف بزک شده، آن هم درست در زمانی که برخی از اصناف به دلیل شرایط اقتصادی و رکود حاکم بر بازار، از فروش کم کالاها و عدم قدرت خرید مردم طی سال جاری بهشدت انتقاد دارند و در تأمین هزینههایی مانند مالیات، بیمه و حقوق پرسنل ماندهاند، نهتنها دردی را دوا نمیکند، بلکه نمک روی زخم شده است!
اکنون نمایشگاهها به محلی برای فروش کالاهای تولیدی تبدیل شدهاند!
گفته میشود طبق قانون برگزاری نمایشگاههای تخصصی وظیفه اصناف است و این نمایشگاهها باید باهدف ارتقای کیفیت و دانش تولیدکننده، تأمینکننده و عرضهکننده کالا برگزار شوند. اما به گفته فروشندگان و تولیدکنندگان مبلمان در شهرستان رشت، اکنون نمایشگاهها کارکرد اصلی خود را ازدستدادهاند و به محلی برای فروش کالا تبدیل شدهاند!
غرفهداران حق فروش عمومی را ندارند
بر اساس تحقیق نگارنده آنگونه که در قوانین آمده، در این نمایشگاهها غرفهداران حق فروش عمومی را ندارند و تنها میتوانند محصولات خود را به نمایش بگذارند.
متأسفانه، برپایی ۶ نمایشگاه مبلمان با عناوین مختلف، کسبوکار فعالان صنفی مبلمان شهرستان رشت را بهشدت تهدید میکند و به یکی از مطالبات و دغدغه اصلی آنان تبدیل شده است.
برپایی نمایشگاههای متعدد مبلمان، اقدامی متناقض با شعار رشد و حمایت از تولید در رشت است
اتحادیه چوب، فرآوردههای چوبی، مبلمان و صنایعدستی شهرستان رشت با بیش از ۳۵۰ عضو فعال صنعت مبلمان، قطب تولید مبلمان در شمال کشور است که به گفته رئیس این اتحادیه بالغ بر ۳ هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده و فقدان نظارت متناسب بر روند برپایی نمایشگاههای متعدد مبلمان، اقدامی متناقض با شعار رشد و حمایت از تولید است که در آینده نزدیک سبب نابودی صنف فعال و اشتغال پایدار ایجاد شده میشود.
ماهیت نمایشگاهی، نمایش کالاها و ایجاد فضای رقابتی در بازار استان است
نگارنده در این راستا به سراغ برخی از فروشندگان و تولیدکنندگان مبلمان در شهرستان رشت رفت. آنان گفتند: این نمایشگاهها بیشتر به مکانی برای فروش کالاهای تولیدکنندگان و فروشندگان تهرانی و سایر استانهای دیگر کشور تبدیل شده درحالیکه ماهیت نمایشگاهی، نمایش کالاها و ایجاد فضای رقابتی در بازار استان است.
رشد تولید با حرف امکانپذیر نیست و نیازمند اراده جدی است
فعالان این صنف افزودند: مسئولان جامعه مرتب از حمایت از تولید و تولیدکننده سخن میگویند درحالیکه رشد تولید با حرف امکانپذیر نیست و نیازمند اراده جدی است. در طول سال نمایشگاههای مختلفی در شهر رشت برگزار میشود و در کنار هر نمایشگاه، متأسفانه فروش و عرضه مبلمان هم در دستور کار قرار دارد تا جایی که در طول ۹ ماه از سال ۱۴۰۲، شش نمایشگاه مبلمان برگزار شده و در استان گیلان هم کسی به کسی نیست تا به داد ما برسد!
قیمت بالای اجاره غرفههای نمایشگاه بینالمللی مانع حضور تولیدکنندگان گیلان است
آنان از قیمت بالای اجاره غرفههای نمایشگاه بینالمللی بهشدت انتقاد دارند و اعلام میکنند که مسئولان متولی برگزاری از مشکلات اقتصادی شدید و افزایش هزینههای تولید و مالیات آگاه هستند و میدانند که حضور تولیدکنندگان داخل استان در این نمایشگاه مقرونبهصرفه نیست و باید شرایط ویژهای ایجاد شود تا محصولات تولیدی خود را به نمایش بگذارند.
فروشندگان وانتی دیگر استانها در غرفههای نمایشگاه بینالمللی گیلان حاضر میشوند
بعضاً هم معتقدند فروشندگان وانتی و دورهگرد دیگر استانها در غرفههای نمایشگاه بینالمللی گیلان جولان میدهند و کالایی که به مشتری تحویل میدهند با آنچه در نمایشگاه به نمایش میگذارند در کیفیت مغایرت دارد و مشتریانی که اینگونه ضرر میکنند دستشان بجایی بند نیست! البته گواه این ادعا سیل شکایاتی است که دامنگیر اتحادیه میشود.
محصولات بیکیفیت را با رنگ و لعابی خوشایند نشان میدهند
آنان میگویند: مردم با این دید که در این نمایشگاهها، کالای باکیفیت و ارزانتر نسبت به قیمت بازار عرضه میشود برای خرید مبل مراجعه میکنند؛ اما مبلمان، کالایی است که کیفیت آن را از روی ظاهر نمیتوان تشخیص داد و متأسفانه برخی فرصتطلبان با سوءاستفاده از این فرصت، محصولات بیکیفیت را با رنگ و لعابی خوشایند نشان میدهند؛ اما در نهایت کالایی به مشتری تحویل میدهند که فاقد کیفیت و دوام مناسب است و مشکلات بعدی آن گریبانگیر شهروندانی میشود که تحتفشار روانی حاصل از تبلیغات نمایشگاه، اقدام به خرید این کالاهای بیکیفیت کردهاند. در واقع میتوان ادعا کرد با برگزاری این نمایشگاهها، برخی کالاهای بیکیفیت دیگر استانها به دست مصرفکننده در استان گیلان میرسد و درآمد و پول استان نیز در عوض روانه سایر مناطق دیگر کشور میشود.
مسئولان متولی تیشه به ریشه صنعت مبل در استان گیلان زدند
آنان میگویند: هزینههای زیادی بر دوش کارفرمایان واحدهای تولیدی و فروشندگان مبل شهرستان رشت قرار دارد؛ اما درعینحال تلاش میکنند تا کالای باکیفیت مرغوب و قیمت مناسب به مشتریان عرضه کنند؛ اما مسئولان متولی با برگزاری شش نمایشگاه در طول ۹ ماه سال جاری، تیشه به ریشه صنعت مبل در استان گیلان زدند.
چرا مسئولان دستگاههای متولی صدای خورد شدن استخوان اصناف را نمیشنوند؟
برخی از اعضای این اتحادیه نیز معتقدند برگزاری این نمایشگاهها برای برخی نان دارد که دست از سر تولیدکنندگان و فروشندگان مبل در استان گیلان برنمیدارند. درصورتیکه برای صنعت مبلمان گیلان آب هم ندارد! چه معنی دارد که مجریان برگزاری نمایشگاهها، بازار و مشاغل پایدار شهرستان رشت که خود عرضهکننده بهترین مبلمان هستند را تهدید کنند؟ چرا مسئولان دستگاههای متولی صدای خردشدن استخوان اصناف را نمیشنوند؟
برگزارکنندگان نمایشگاه به شرکتکنندگان بهعنوان یک کیسه پول نگاه میکنند
به نظر میرسد برگزارکنندگان نمایشگاه به شرکتکنندگان بهعنوان یک کیسه پول نگاه میکنند و هدف برگزارکنندگان دریافت پول بیشتر است و برگزاری شش نمایشگاه مبل در طول ۹ ماه تنها باهدف کسب درآمد صورت میپذیرد.
خواستار لغو این نمایشگاهها حداقل تا پایان سال هستیم
آنان با انتقاد از ادامه روند برپایی نمایشگاههای مبلمان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی گیلان در رشت ، خواستار لغو نمایشگاه مبلمان حداقل تا پایان سال شدند و از مدیرکل صمت استان گیلان خواستند اگر سازوکاری برای برگزاری این نمایشگاهها وجود ندارد برای سال ۱۴۰۳ دستورالعملی تعریف کنند تا چالش جدی این حوزه در آینده گریبان دولت را نگیرد.
عدهای غیربومی نباید بازار مبلمان این استان را با کالاهای بدون کیفیت خراب کنند
گفتنی است باتوجهبه ادعای فعالان صنفی مبلمان شهرستان رشت در توانایی تأمین تمام نیازهای این شهرستان دور از اخلاق کسبوکار است که عدهای از آنسوی کشور برای جاروکردن بازار در قالب نمایشگاههای مبلمان رشت با کالای بدون کیفیت فعالیت کنند. اگر قرار است کسبه فعال مالیات، عوارض و بیمه را در این استان پرداخت کنند و به اشتغال و تولید کمک نمایند انصاف نیست که عدهای غیربومی با کالاهای بدون کیفیت مناسب در این وضعیت نابسامان اقتصادی، بازار مبلمان این استان را خراب کنند.
اگر اتاق اصناف استان گیلان مخالف برگزاری چنین نمایشگاههایی است چرا مخالفت خود را اعلام نمیکند؟
البته این نمایشگاهها در حالی برگزار میشود که دستگاههای متولی حمایت از تولید و اشتغال، در سکوت کامل به سر میبرند و اگر اقدامی هم در جلوگیری از برگزاری متعدد نمایشگاه مبلمان در داخل استان انجام دادهاند نتیجهای برای تولیدکنندگان و فروشندگان مبلمان شهرستان رشت در عمل نداشته است. برگزاری مکرر این نمایشگاهها همچنین سؤالاتی را در اذهان عمومی ایجاد میکند از جمله اینکه:
آیا در تقویم وزارت صمت در هر سال دستورالعملی برای تعداد برگزاری نمایشگاههای تخصصی وجود ندارد؟
آیا برگزاری نمایشگاه مبلمان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی گیلان در رشت با عناوین بزک شده دیگر قانونی است؟
به چه استنادی در ۹ ماه از سال ۱۴۰۲، شش نمایشگاه مبلمان در شهر رشت برگزار شده است؟
در طول سال ۱۴۰۲ چند نمایشگاه امدیاف و ملامین در استان گیلان برگزار شده است؟
آیا مسئولین برپایی نمایشگاه با اتاق اصناف گیلان بهعنوان متولی بازار در برگزاری ۶ نمایشگاه مبلمان هماهنگی کردهاند؟
اگر این هماهنگی انجام شده اتاق اصناف استان گیلان بر اساس کدام دستورالعمل مجوز صادر نموده است؟
اگر اتاق اصناف استان گیلان مخالف برگزاری چنین نمایشگاههایی است چرا مخالفت خود را اعلام نمیکند؟
سهم تولیدکنندگان مبلمان استان گیلان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی گیلان در رشت چند درصد است؟
تعطیلی هر کدام از این بنگاههای اقتصادی باری بر روی دوش دولت خواهد بود
پاسخ این سؤال که آیا برگزاری متعدد نمایشگاه مبل تحت عناوین مختلف مورد تأیید رئیس اتحادیه چوب، فرآوردههای چوبی، مبلمان و صنایعدستی شهرستان رشت است یا خیر؟ هم در هالهای از ابهام قرار دارد چرا که مشخص نیست وی در جلوگیری از برگزاری اینگونه نمایشگاهها که تولید و اشتغال این استان را با خطر جدی ورشکستگی روبرو کرده، چه اقداماتی تاکنون داشته و چرا اثر این اقدامات ملموس نیست؟
انتظار اعضای اتحادیه چوب، فرآوردههای چوبی، مبلمان و صنایعدستی شهرستان رشت از دستگاههای متولی لحاظ قانون و برخورد با قانونگریزان است؛ اما متأسفانه تاکنون حمایت مورد انتظار از اتاق اصناف صورت نگرفته است درصورتیکه تعطیلی هر کدام از این بنگاههای اقتصادی باری بر روی دوش دولت خواهد بود و موجب افزایش بیکاران و هدایت سرمایهگذاران به سمت شغلهای کاذب خواهد شد.
متأسفانه، در این فقره که باید ناظر باشند، نیستند
در این استان سازمانها و دستگاههای نظارتی بسیار خوبی داریم که متأسفانه در این فقره که باید ناظر باشند، نیستند و سازمان صنعت معدن و تجارت باید با اعمال نظارت بر فعالیت برگزارکنندگان نمایشگاه ها از فعالان صنعت مبلمان در گیلان حمایت کند. به نظر میرسد مسئولان متولی برگزاری این نمایشگاهها باید دراسرعوقت از برگزاری نمایشگاههای مجدد مبلمان تا پایان سال جلوگیری نموده و حمایت عملی خود را از اصناف تکمیل نمایند.