به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ناظر خبر، نخستین رویداد تداکس در حوزه خوراک و نوشیدنی ایران به مناسبت گرامیداشت روز رشت، با حضور چهرههای ملی و شناخته شده صنعت خوراک و نوشیدنی ایران برگزار شد.
این رویداد که دومین رویداد جهان بعد از دانشگاه هاروارد محسوب میشود ۱۲ دیماه، به همت مرکز آموزش بازرگانی گیلان و گروه دانشبنیان کاشف و با همکاری شورای اسلامی و شهرداری رشت، فرهنگسرای گردشگری بوم اندیش، اتحادیه رستوران و تالار داران رشت، اتحادیه اغذیه، کافه و بستنی و با حضور حدود هزار نفر از فعالان این حوزه در تالار مرکزی رشت برگزار شد که در نوع خودش بینظیر و متفاوت بود و با آنکه بیش از ۶ ساعت به طول انجامید آن قدر متنوع و جذاب برگزار شد که نهتنها برای مدعوین خستهکننده نبود؛ بلکه از جذابیت خاصی نیز برخوردار بود که توانست مدعوین را باانرژی تا پایان برنامه همراه خود نماید.
دکتر روهام قلیچی مدیرعامل گروه دانشبنیان کاشف در این رویداد ضمن خوشامدگویی به حضار و تبریک تولد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن و روز رشت و گرامیداشت یاد و خاطره شهید سردار سلیمانی گفت: ما ده سال پیش در روز رشت مرکز آموزش بازرگانی نمایندگی گیلان را افتتاح کردیم و حالا خوشحالیم که از سراسر کشور و استان در برنامههای ما شرکت میکنند.
قلیچی درباره این رویداد گفت: دومین بار است چنین تداکسی در جهان درباره غذا برگزار میشود و قبلاً تنها در دانشگاه هاروارد برگزار شده است.
وی در ادامه افزود: صنعت خوراک صنعت پیشران بخش گردشگری کشور است و باید در سطح شهر رشت به آن توجه شود.
این کارآفرین خاطرنشان کرد: بنیان تداکس در سال ۱۹۸۴ در آمریکا بنا نهاده شده که افراد در بخشهای مختلف بتوانند مختصر و مفید درباره تجربیات، رؤیاها و ایدههای خود صحبت کند.
دکتر روشن بابایی همتی پژوهشگر و متخصص گردشگری در ادامه این مراسم ابراز داشت: گردشگری خلاق، خلاقیت احساس و داستان بر اساس فعالیت در یادگیری است.
وی به اهمیت خوراک در گردشگری اشاره کرد و گفت: غذا و نوشیدنی در گردشگری ایجاد جاذبه میکند و نشان از فرهنگ استان و کشور است.
این متخصص با اشاره به تنوع گردشگری خوراک گفت: طبق مطالعهای که انجام شده گردشگران خوراک به چهار دسته زرد، سبز، قرمز و آبی تقسیمبندی میشوند که از این میان زیتونپرورده بهترین خوراک سبز تعیین شده که متعلق به استان گیلان است.
این کارشناس گردشگری در ادامه بیان داشت: گام اول ماهیت نقشهبرداری آشپزی، وسعت منابع آشپزی در یک منطقه خاص است.
دکتر بابایی با اشاره به ساختارهای گردشگری خوراک گفت: زمین، فرهنگ غذایی مردم بومی، غذاها، تکنیک پختوپز و قابلیت یکپارچهسازی ویژگیهای نقشهبرداری خوراک است.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورها اتفاقات خوبی در رویداد غذا ایجاد کردهاند و کشورهای دیگر هم به این موضوع ورود کردند و ما نیز باید در این موضوع فرصت ایجاد نماییم.
روشن بابایی افزود: اولین کارگاه گردشگری خلاق آشپزی در رشت برگزار شده است و باید این مسیر ادامه داشته باشد.
دکتر مهدی پورمحمدی رئیس اتحادیه رستورانداران و تالارهای شهرستان رشت نیز در این نشست با تقدیر از برگزارکنندگان تداکس گفت: افتخار فعالیت پنج دوره پایانی در این صنف را دارم تا با کمک فعالان غذا به برند خوراک و غذا کمک کنم.
این فعال صنفی افزود: این برند در چند سال اخیر به جایگاه خود نرسیده و امیدواریم در آینده نزدیک به جایگاه اصلی خود دست پیدا کند تا به توسعه اقتصادی و رونق گردشگری دست یابیم.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه صنف غذای استان گیلان گفت: گیلان در حوزه رستوران پیشرفت خوبی در سالهای اخیر داشته که توانسته سرمایهگذاران زیادی را جذب کند و همکاران ما در این صنعت توانستند در برنامههای مختلف خوش بدرخشند.
وی در ادامه خطاب به رستورانداران گفت: رستوراندار باید بااراده قوی و تجربه کافی و استفاده از افراد متخصص بتواند از اهالی فن کمک بگیرد، وگرنه رستورانداری فقط اجاره ملک و خرید تجهیزات نیست.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه غذا خطاب به فعالان خوراک گفت: حفظ مشتری در درازمدت اهمیت زیادی دارد و این جزء وظایف صاحب رستوران است و در حال حاضر باید این نکته را یادآور شد که باید باهوشتر کار کنیم تا اینکه بیشتر کار کنیم.
رئیس اتحادیه رستورانداران و تالارهای شهرستان رشت در پایان گفت: از مسئولین استان میخواهم که سنگی جلوی پای فعالان صنفی این حوزه گذاشته نشود؛ فعالان این بخش، چراغ سرمایهگذاری این شهر هستند که نباید جلوی آنها مانع بگذاریم.
در این رویداد، همچنین اساتید و چهرههای مطرح کشوری در حوزه صنعت غذا، از جمله سامان گلریز متخصص صنایع غذایی و مستر شف بینالمللی ایران، سهیل پور گلنار مدیر جشنواره تخصصی فودکورت و رستوران کشور، حافظ صفایی پایهگذار میکسولوژی مولکولار در ایران و رضا حنیفی مدیرعامل تنها شرکت دانشبنیان تجهیزات آشپزخانه به ارائه تجربیات و ایدههای خود حول محور موضوع همایش پرداختند.
گفتنی است: قلیچی در رویداد تداکس، از حضار خواست تا نسبت به صحبت سخنرانان رای دهند تا نفرات برترانتخاب شود و در نهایت سامان گلریز نفر برتر شد که با لوح و تندیس از نماد رشت به همراه تابلوی رشته دوزی که از آثار سنتی و در حال فراموشی رشت است از ایشان و ۳ سخنران دیگر تقدیر شد.
گلریز با دیدن این تابلوی ارزشمند قول داد تا در لباس آشپزی خود برای احیای این رشته، طرح رشته دوزی را طراحی کنند تا همیشه به یاد رشت و مردمانش در همه برنامههای خود از آن استفاده نماید.
شایانذکر است: نخستین رویداد تداکس خوراک و نوشیدنی استان گیلان، با حمایت شرکتهای سولیکو، لونالون، سپید ماکیان (گروه سمین)، گروه نرمافزاری سپیدز، پاک پارس پرند (تلما)، هلدینگ اسپادینو، هلدینگ هیراد، نوآوران گلبند و مبلمان جهانتاب و به همت گروه دانشبنیان کاشف برگزار گردید.