به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ناظرخبر، طبق آمارهای جدید گسترش سرطان به سالانه ۱۵۰ هزار مورد رسیده است. این آمار که با افزایش آلودگی هوا و آب و استرس و تغذیه از مواد خوراکی غیراستاندارد افزایش نیز مییابد شرایط سختی را برای شهروندان به وجود آورده است. از سوی دیگر دسترسی دشوار به داروهای سرطان و تجهیزات مؤثر در درمان آن، آمار فوتیهای سرطان را افزایش میدهد.
منوچهر احمدی متخصص رادیواونکلوژی “سرطانشناسی” در خصوص افزایش میزان سرطان گفت: باید تحقیق و بررسی جامعتری درباره سرطان انجام شود، وزارت بهداشت گفته است ۱۵۰ هزار مورد سرطان جدید در سال گزارش میشود. اگر آمار سرطان در ایران بالا برود هم اصلاً نباید تعجب کرد. بسیاری از مردم ایران که در دهه شصت اضافه شدند به سمت میانسالی میروند، انواع آلودگی هوا و آب و غذاهای نامناسب و کمبود مواد غذایی و کمبود توان مردم برای تأمین ویتامین و استرس و نگرانی به روند افزایش سرطان دامنزده است.
وی در خصوص نسبت جغرافیایی گسترش سرطان افزود: گسترش سرطان شهر به شهر هم متفاوت است و آمارهای متفاوتی میطلبد. نوع سرطانها هم در نقاط مختلف فرق میکند. مثلاً در استان کردستان و اردبیل، سرطان معده به نسبت کل کشور و آمار جهانی زیاد است. در برخی مناطق مثل گرگان آمار سرطان مری خیلی زیاد است. در مجموع بیشترین نوع سرطان در ایران سرطان پروستات در مردان و در زنان سرطان سینه است. با توجه به مصرف زیاد دخانیات در کشور سرطان ریه هم خیلی بالا رفته است. سرطان معده و مری و روده و پانکراس روز به روز افزایش مییابد.
این متخصص رادیواونکلوژی در خصوص راهکار جلوگیری از سرطان گفت: سازمان جهانی بهداشت در خصوص مقابله با سرطان میگوید با چند کار ساده ۳۵ درصد از سرطان جلوگیری کرد. اول تمرینهای ورزشی منظم، دوم عدم مصرف الکل و سیگار، سوم عدم استفاده از مواد شیمیایی شوینده و چهارم تغذیه مناسب است. مردم باید غذاهای پرچرب و سرخ کرده را کنار بگذارند، در مقابل خوردن سبزی و میوه از ایجاد سرطان جلوگیری میکند. اگر همین چند کار به صورت ثابت انجام شود میزان شیوع سرطان به شدت کاهش مییابد.
احمدی در خصوص وضعیت داروهای درمانی سرطان در ایران گفت: خوشبختانه با وجود اینترنت و شبکههای اجتماعی علم چیزی نیست که در انحصار کسی بماند. پزشکان ایران هم از اطلاعات جدید علمی بهرهمند هستند. مسأله مهم این است که داروهای جدید سرطان به سمت این میرود که بیشتر به مواد داخل در بدن شبیه باشد تا عوارض کمتری داشته باشند اما این داروها با وجود گرانی دلار و تحریم سخت به دست مردم میرسد.
وی اظهار کرد: درمان سرطان در ایران طبقاتی شده است. جای امیدواری این است که خیلی از داروهایی که در ایران مصرف میشود داروهایی نیستند که عقب مانده باشند و در بیشتر کشورهای دنیا استفاده میشوند، در خصوص تجهیزات نیز یک سری تجهیزات تشخیصی وجود دارد که در ایران تعداد خوبی دارد. بنابراین تجهیزات در کشور وجود دارد.
این متخصص رادیواونکلوژی در پایان اضافه کرد: جراحی نیز یکی از درمان های سرطان است، ما بهترین جراحهای دنیا را داریم، هرچند آن هم طبقاتی شده و اینقدر در بیمارستان دولتی پول به جراح کم میدهند که جراحان سعی میکنند با زیرمیزی و حضور در بخش خصوصی کار کنند. بنابراین در حوزه جراح هم کمبودی نداریم. یکی از ارکان مهم درمان سرطان رادیوتراپی است که متأسفانه در این زمینه کمبود داریم و در چند مرکز محدود دستگاههای به روز داریم.