به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ناظر خبر، سیاوش آقاجانی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در همایش تجلیل از کارگران نخبه و گروه های کار و واحدهای نمونه استان گیلان، از انجام سالانه ۱۲ هزار مورد بازرسی از کارگاه های مشمول قانون کار استان خبر داد و بیان کرد: ۷۰۰۰ بازرسی به صورت دوره ای و مستمر و طبق برنامه بوده که شامل نظارت بر حق و حقوق کارگران و ایمنی آنهاست و مابقی به صورت موردی انجام می شود و مربوط به مشاغل سخت و زیان آور و اتباع و حوادث ناشی از کار و… است.
آقاجانی با بیان اینکه در حوزه ایمنی برای ۴۴ هزار نفر/ ساعت به کارگران و کارفرمایان و مسئولان ایمنی کارگاه ها آموزش ارائه کردیم، گفت: سال گذشته ۱۵۰ کارفرمای متخلف را به دادگاه معرفی کردیم، برآیند اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در حوزه ایمنی اعم از آموزش و نظارت و معرفی به دادگاه و بازرسی و… کاهش ۱۱ درصدی حوادث ناشی از کار بوده که به دنبال حفظ این روند هستیم.
وی، مهمترین معیار امنیت شغلی را رونق کارگاه ها دانست و تاکید کرد: امنیت شغلی صرفا قرارداد دائم نیست و اگر کارگاه ها رونق داشته باشند، امنیت شغلی نیز افزایش پیدا میکند. دولت سیزدهم در راستای احیای واحدهای راکد و نیمه راکد و رونق کارگاه ها، تلاش قابل قبولی داشته است.
وی کاهش نرخ بیکاری را از دیگر معیارهای امنیت شغلی دانست و ادامه داد: در گذشته کارفرمایان با صف طولانی از متقاضیان کار مواجه بودند، اما اکنون به دنبال حفظ نیروی کار هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه برنامه های دولت سیزدهم در راستای اشتغال، منجر به کاهش دو درصدی نرخ بیکاری در کشور شده است، خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری گیلان حدود سه درصد کاهش داشته و در مقابل، شاهد رشد مشارکت اقتصادی گیلان هستیم.
آقاجانی اشتغال فارغ التحصیلان را در بخش های کارآفرینی و تعاونی و کسب و کارهای خرد و… دانست و تصریح کرد: شاهد تحقق ۱۰۹ درصدی تعهد اشتغال استان در سال ۱۴۰۲ بودیم و ۳۵ هزار شغل ایجاد شد.