به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ناظر خبر، اسدالله عباسی استاندار گیلان در آخرین جلسه قرارگاه جهاد تببین استان گیلان، پس از برشمردن خدمات و ثمرات و تعریف و تمجید از کابینه دولت آقای رییسی گفت: «زمانی در دولتهای گذشته با شعارهای گفتگوی تمدنها باعث تحقیر ایران حتی در آمریکا شده بودند و یا هشت سال مسایل کشور را به لبخند برخی از سران کشورهای دیگر گره زده بودند.»
عباسی در این فراز از صحبتهایش به روسای جمهور سابق آقایان سیدمحمد خاتمی و حسن روحانی اشاره داشت اما از کرامات رئیس سابقش محمود احمدینژاد از جمله بیان هاله نور در سازمان ملل سخنی به میان نیاورد.
محتمل است که حافظه تاریخی اسدالله عباسی دچار نسیان شده باشد اما ایرانیانی که دل در گرو وطن و مصلحت کشور دارند، چه از اصولگرایان منصف و چه اصلاحطلبان و آحاد ملت ایران میدانند که نظریه گفتگوی تمدنها را سید محمد خاتمی، به عنوان یک نظریهٔ آکادمیک در حوزهٔ روابط بینالملل مطرح کرد و این نظریه در واکنش به نظریهٔ «برخورد تمدنها»ی ساموئل هانتینگتون بود، که در دههٔ ۹۰ عنوان شده بود.
عباسی به خاطر میآورند که نظریه گفتگوی تمدنها تنها در تحقیق و نظر باقی نماند و در دولت آقای خاتمی به عنوان دکترین سیاسی در دیپلماسی، منجر به بهبود روابط بینالمللی با ایران و بهبود دیپلماسی شد و مورد استقبال زیادی در جوامع بینالمللی قرار گرفت.
استاندار گیلان فراموش کردهاند که سازمان ملل متحد در بیانیهای سال ۲۰۰۱ را «سال گفتگوی تمدنها» نام نهاد که افتخاری برای کشور عزیزمان ایران بود.
شایان ذکر است در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران روز ۳۰ شهریور بعنوان «روز گفتگوی تمدنها» نامگذاری شده بود که در سال ۱۳۸۹ دولت محمود احمدی نژاد بدلیل رویکرد تقابلی در دکترین سیاست خارجی با طرح موضوعاتی چون هولوکاست و… مقدمهساز حذف این روز از تقویم کشور شد.
حال لازم است اسدالله عباسی بعنوان یکی از یاران محمود احمدینژاد مواردی را که به زعم ایشان گفتگوی تمدنها باعث تحقیر ایران شده است را بصورت مستند عنوان کند و از بیان کلمات حماسی و شعاری که صرفا در برخی از جلسات کاربرد دارد و تاریخ مصرفشان مشخص است دست بردارد.