تاریخ : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 9 September , 2024
0
صنایع مرغ عزا و عروسی!

خاموشی برق ۲۵ هزار میلیارد تومان به صنایع گیلان خسارت تحمیل کرد

  • کد خبر : 3647
  • 26 مرداد 1403 - 14:12
خاموشی برق ۲۵ هزار میلیارد تومان به صنایع گیلان خسارت تحمیل کرد
۳۵ درصد واحدهای صنعتی کشور یا راکد هستند یا تعطیل و یا در آستانه فروش قرار دارند/ صاحبان صنایع در گیلان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان حقوق و دستمزد می‌پردازند/ شما نمی‌توانید سرمایه‌گذار جذب کنید/ صاحبان صنایع در محاصره ناترازی برق قرار گرفته‌اند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ناظر خبر، مهندس اکبر تطهیری مشاور صنعت و دبیر کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی گیلان در جلسه هم‌اندیشی مدیران امور اقتصاد و دارایی و امور مالیاتی استان گیلان در نشست با صاحبان صنایع به میزبانی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان گیلان گفت: از آقایان دکتر علیرضا نوروزی و حسن صیاد مدیران کل امور اقتصاد و دارایی و امور مالیاتی گیلان بابت برگزاری چنین جلساتی در حمایت از صاحبان صنایع و سرمایه‌گذاران تقدیر می‌کنم.

تطهیری افزود: در اتاق بازرگانی کمیسیون‌های متعددی فعالیت می‌کند که یکی از این کمیسیون‌ها کمیسیون صنعت است و کارگروه‌های متعددی دارد که یکی از کارگروه‌های کمیسیون صنعت، مالیات است.

مشاور صنعت اتاق بازرگانی گیلان یادآور شد: اگر صاحبان صنایع در موضوعات گمرک، بانک، امور قضایی و… چالشی داشته باشند در این کمیسیون مطرح شده و در نهایت برای طرح در شورای گفتگوی استان به موافقت هیئت‌رئیسه و رئیس اتاق بازرگانی می‌رسد و اگر از اختیارات استان خارج بود در شورای گفتگو با حضور رئیس‌جمهور طرح تا اقدامات لازم اعمال گردد.

دبیر کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی گیلان با اشاره به این جلسه به‌عنوان اولین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی در امور مالیاتی افزود: سؤالات صاحبان صنایع در این جلسه طرح و مدیرکل امور مالیاتی و تیم همراه وی پاسخ خواهند داد.

وی در ادامه به مشکل کمبود برق و گاز و چالش ایجاد شده برای صاحبان صنایع پرداخت و توضیح داد: وقتی قرار شد صنعتی ایجاد شود در گام اول باید موافقت اصولی دریافت شود؛ یعنی میزان مصرف انرژی مثل گاز و برق واحد تولیدی تعریف شده و پس از اینکه شرکت گاز و برق پاسخ مثبت به استعلام صادر کنند، ادارات صنایع مجوز صنعت و پروانه بهره‌برداری اعطا می‌کنند. در واقع صاحبان صنایع قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری مجوز فعالیت خود را از برق و گاز دریافت می‌کنند یا به عبارتی برای تامین انرژی و سوخت از دولت تضمین می‌گیرند.

تطهیری خاطرنشان کرد: برای اینکه یک واحد صنعتی به بهره‌برداری برسد ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد؛ زیرا مسیری از تامین زیرساخت‌ها تا تهیه و نصب ماشین‌آلات، تامین مواد اولیه و تولید آزمایشی را باید طی کند.

وی تأکید کرد: وزارت نیرو و وزارت نفت طبق قانون وقتی که استعلام را پاسخ دادند مکلف و موظف هستند ظرف این مدت، انرژی موردنیاز صنایع را بر مبنای موافقت اصولی صادره تامین کنند؛ یعنی سرمایه‌گذار با آسودگی خیال در روزی که می‌خواهد شروع به تولید کند هم برق دارد هم گاز.

مشاور صنعت اتاق بازرگانی گیلان با اشاره به چشم‌انداز ۱۴۰۳ گفت: قرار بود در چشم‌انداز ۱۴۰۳، کشور به تولید ۱۱۰ هزار مگاوات برق برسد؛ اما در سال جاری وزارت نیرو ۷۰ هزار مگاوات تولید برق دارد یعنی ۴۰ هزار مگاوات کمبود برق که با چشم‌انداز ۱۴۰۳ فاصله قابل‌توجهی داشته و در نتیجه صاحبان صنایع در محاصره ناترازی برق قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: از کمبود ۳ هزار مگاوات برق به ۱۷ هزار مگاوات در طول سه سال گذشته رسیدیم.

اولین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی در امور مالیاتی

اولین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی در امور مالیاتی

تطهیری از مسئولان دستگاه‌های متولی پرسید: شما برای تامین انرژی صاحبان صنایع موافقت کردید پس برای چه باید صنایع خاموشی را متحمل شوند. چرا عنوان می‌کنید صنایع باتوجه‌به اینکه انرژی بر هستند باید صرفه‌جویی کنند؟ کجای صنایع انرژی بر است؟

دبیر کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی گیلان اعلام کرد: خاموشی برق صنایع گیلان از ۴ ساعت روزانه در سال ۱۴۰۰ به ۷۲ ساعت در یک هفته سال جاری رسید!

وی عنوان کرد: سال گذشته علاوه بر خاموشی برق در تابستان، صاحبان صنایع قطع گاز و برق به طور همزمان را هم در زمستان تجربه کردند! چرا که به دلیل عدم تامین گاز نیرو گاههای برق، تولید برق در کشور هم با چالش روبرو شد.

مشاور صنعت اتاق بازرگانی گیلان خبر داد: صاحبان صنایع در گیلان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان حقوق و دستمزد به کارگران و پرسنل خود در بازه زمانی دی و بهمن سال گذشته پرداخت نمودند که این مورد غیر از خسارت عدم تولید است و البته ریالی هم بعنوان خسارت به آنان از سوی دستگاههای مسئول پرداخت نشد.

وی با اشاره به خسارات متعددی که به صاحبان صنایع در اثر خاموشی برق و قطعی گاز تحمیل می‌شود، اضافه کرد: صاحبان صنایع علاوه بر خسارت ناشی از عدم تولید و ازدست‌دادن بازار، هزینه مضاعف دیگری باید به کارگران خود بپردازد یعنی ۴۰ درصد اضافه‌حقوق و دستمزد بیشتر که در روز تعطیل کار می‌کنند.

تطهیری اذعان داشت: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری در بازه زمانی خرداد تا شهریورماه، صاحبان صنایع ۲۵ هزار میلیارد تومان خسارات عدم تولید، هزینه‌های سربار و حقوق و دستمزد را در صورت‌های مالی خود ثبت می‌کنند و در این وضعیت سرمایه‌گذار دچار اضطراب شدید و استرس می‌شود.

وی یادآور شد: این اضطراب و استرس آرام‌آرام کار را بجایی می‌رساند که به طور رسمی ۲۰ درصد و به طور عملی تا ۳۵ درصد واحدهای صنعتی کشور یا راکد هستند یا تعطیل و یا در آستانه فروش قرار دارند.

وی با تأکید به مسئولان استان گیلان ادامه داد: شما نمی‌توانید سرمایه‌گذار جذب کنید. چون سرمایه‌گذار جدید از سرمایه‌گذار قدیم سؤال می‌کند که آیا شما از سرمایه‌گذاری در گیلان راضی هستید؟ و در پاسخ غالباً می‌شنود که من در حال فروش واحد تولیدی هستم.

تطهیری در پایان پیشنهاد کرد: شما که در معاونت سرمایه‌گذاری تمام تلاشتان جذب سرمایه‌گذار است اول باید سرمایه‌گذاران موجود را حفظ کنید تا این سرمایه‌گذاران بتوانند به تولید ادامه دهند در غیر این صورت نه‌تنها سرمایه‌گذار جدید نمی‌توانید جذب کنید؛ بلکه سرمایه‌گذاران فعال خود را از دست خواهید داد.

لینک کوتاه : https://nazerkhabar.ir/?p=3647

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار