به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ناظر خبر، شهرام توانا با بیان اینکه ساماندهی پسماند و شیرابه سراوان بعد از ۴۰ سال در دستور کار قرار گرفته و روند خوبی دارد، اظهار کرد: با پیگیری استاندار گیلان در سال ۱۴۰۰ و ورود شهید رئیسی به این ابر چالش استان، بهسازی لندفیل سراوان را اجرایی کردیم و در این راستا بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص پیدا کرد.
توانا بهسازی لندفیل سراوان را موجب کنترل شیرابه دانست و افزود: اگر بهسازی انجام نمی گرفت امکان کنترل شیرابه ها وجود نداشت، اما اکنون اقدام به لوله گذاری و زهکشی فنی و مهندسی کردیم و کلیه شیرابه ها اعم از قدیمی و جدید و آب باران را در قالب دو حوضچه تجمیع میکنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان با تأکید بر لزوم هدایت شیرابه ها به تصفیه خانه، بیان کرد: در سنوات گذشته یک شرکت دانش بنیان در قالب ثبت اختراع، تصفیه شیرابه سراوان را بر عهده گرفت، اما نتوانست به خروجی مدنظر سازمان حفاظت محیطزیست برسد و لذا شاهد ایجاد مباحث حقوقی برای پیمانکار بودیم و نهایتاً پیمانکار مذکور را به دلیل تاخیر در تحویل پروژه و عدم اجرای تعهد محکوم کردیم.
توانا با بیان اینکه پیمانکار باید به استاندارد موردنظر زیست محیطی در فرایند تصفیه شیرابه برسد، ادامه داد: یکی از درخواست های پیمانکار، تغییر استاندارد خروجی از شرب به کشاورزی بود؛ نهایتاً تصمیم گرفتیم که پیمانکار فعلی کار را به اتمام برساند. در حال حاضر شاهد انجام دو مرحله تصفیه بوده و منتظر پاسخ آنالیز سازمان حفاظت محیطزیست هستیم.
وی با اشاره به بازدید اخیر بازرس کل استان از تصفیه خانه شیرابه سراوان، خاطرنشان کرد: با دستور بازرس کل استان فرصت یکهفتهای به پیمانکار جهت اعلام نتیجه آنالیز خروجی، داده شده و لذا بهزودی نسبت به تعیین تکلیف تصفیه خانه اقدام خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان با بیان اینکه شهرداری رشت از فرصت مذکور جهت انتشار اسناد مناقصه برای تعیین پیمانکار جدید استفاده کرده است، گفت: مناقصه برگزار و سه شرکت شناخته شده جهت تأیید معرفی شدند و منتظر نتیجه تصفیه فعلی هستیم و در صورت عدم موفقیت، فعالیت پیمانکار دیگر را آغاز می کنیم.
وی ضمن قدردانی از صبر و تحمل اهالی کچا، جوکول بندان و سراوان، خاطرنشان کرد: ساخت تصفیه خانه در حال نهاییشدن است و همه مسئولان پایکار هستند؛ طی دو سال گذشته یک شاهکار در وضعیت لندفیل سراوان اتفاق افتاده و در دولت جدید نیز با اهتمام ویژه دنبال می شود.
توانا با بیان اینکه دفن ریجکت در سراوان تا ساخت زباله سوز ادامه دارد، متذکر شد: باتوجهبه حوضچه های احداث شده، دیگر شیرابه مستقیم وارد رودخانه نمی شود و پس از ته نشینی و کلرزنی، از بار آلودگی آن کاسته می شود، اما همچنان آلوده است و برای رسیدن به استانداردهای زیست محیطی باید تصفیه شود.