به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ناظر خبر، چندی پیش خبر عصبانیت و انتقاد شدید اسدالله عباسی از عملکرد ضعیف تیم اقتصادی استان گیلان در فضای مجازی سوژه بحث و گفتگوها بود. استاندار سابق استان گیلان در حالی انگشت اتهام را بهسوی تیم اقتصادی این استان در آخرین کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی نشانه رفت که عمر مدیریتی وی در استانداری گیلان کفاف نداد ضمن اینکه این خطونشان کشیدنها هم در پایان حیات مدیریتی وی فایدهای نداشت.
کدام یک از اعضای تیم اقتصادی استانداری گیلان از تحصیلات تخصصی در اقتصاد برخوردار هستند؟
این اعتقاد وجود دارد که استاندار سابق گیلان اکنون باید روی صندلی داغ بنشیند و پاسخ دهد که اگر خروجی عملکرد تیم اقتصادی و عمرانی این استان،۷ هزار پروژه با ۳۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در دولت سیزدهم بوده، چرا آثار و برکات این پروژهها در زندگی آحاد جامعه ملموس و محسوس نیست؟! استاندار سابق گیلان توضیح هم نداد کدام یک از اعضای تیم اقتصادی مستقر در استانداری گیلان از تحصیلات تخصصی در امور مربوط به علم اقتصاد برخوردار هستند یا اینکه چه رزومهای در حوزه اقتصاد دارند؟
تیم اقتصادی برای استاندار سابق گیلان آشی پخته که به نظر روغن آن هم خیلی زیاد است!
تأثیر عملکرد تیم اقتصادی استانداری گیلان نهتنها در زندگی مردم گیلان مشخص نیست، بلکه بر اساس شنیدهها این تیم اقتصادی برای استاندار سابق گیلان در موضوع پرداخت هزینههای سفر اسدالله عباسی و کارکنان دولت به روسیه از جیب اتاق بازرگانی گیلان، آشی پخته که به نظر روغن آن هم خیلی زیاد است و محتمل، استاندار سابق گیلان حالا باید در دادگستری کارکنان دولت در تهران پاسخگوی برخی سؤالات باشد!
اتاق بازرگانی در دوران ریاست رضاییان بیشتر به حاشیهها دامن زده است!
البته در آخرین کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گیلان به نظر میرسید بخشی از انگشت اتهام و خطونشانهای اسدالله عباسی بهسوی قاسم رضاییان در اتاق بازرگانی نشانه رفته! که البته برخی تجار و بازرگانان هم معتقدند اتاق بازرگانی در دوران ریاست رضاییان بیشتر به حاشیهها دامن زده و از عملکرد این اتاق نتیجهای عملی در اقتصاد منطقهای و ملی دیده نمیشود.
قاسم رضاییان در چای هم کارنامه قابلقبولی ندارد
این اعتقاد وجود دارد قاسم رضاییان نهتنها در اتاق بازرگانی چندان موفق عملنکرده بلکه در مجتمع کشت و صنعت چای نوبر که خود سمت مدیریت عاملی آن را دارد هم نتوانسته رضایت سهامداران را آن طور که باید جلب کند و کارنامه قابلقبولی ندارد.
اصطلاح مادرخرج در کجای قانون وجود دارد؟!
نگارنده در این یادداشت قصد پرداختن به موضوع عملکرد قاسم رضاییان در اتاق بازرگانی گیلان را ندارد چرا که پیشازاین بارها، سؤالات و مطالبات افکار عمومی را در گزارشها متعدد طرح نموده و ایشان هم بدون آنکه پاسخی مستند و متقن ارائه نماید، چشم و ابرو بالا انداخته! و بیتفاوت از کنار دغدغهها و نگرانیهای دلسوزان این آبوخاک گذشته است و هر بار به نکاتی اشاره کرده که در قانون با چشم مسلح هم قابل رویت نیست! نظیر اینکه عنوان شده در سفر استاندار و هیئت همراه به روسیه، اتاق بازرگانی گیلان لیدر مالی یا به تعبیر مصطلح ایشان (مادرخرج) بوده، بدون آنکه اشاره کند چنین اصطلاحی، در کجای قانون وجود دارد!
رضاییان یکبار با پادرمیانی مردم شریف روستای جورگوابر مورد بخشش قانون قرار میگیرد
اما این بار سوژه این گزارش نگارنده، شرکت چای نوبر است. هرچند در برخی اخبار قاسم رضاییان بهعنوان یک چهره ملی و منطقهای در صادرات چای معرفی شده اما در اسنادی که بهتازگی به نگارنده رسیده، وی در دهه ۶۰ بهعنوان پاسدار در سپاه پاسداران فعالیت میکرده و در سال ۱۳۶۴ در یک تخلف با پادرمیانی و رافت مردم شریف روستای جورگوابر از توابع املش، مورد بخشش قانون قرار میگیرد و البته خود نیز، در یک صورتجلسه ضمن عذرخواهی و طلب عفو، متعهد میشود دوباره تکرار نکند. تعدادی از اهالی شریف این روستا علیرغم شکایت از وی به دلیل اعمال خلاف شئون اسلامی، تقاضای عفو و اظهار ندامت قاسم رضاییان را میپذیرند و با وی اتمام حجت میکنند که در صورت تکرار، موضوع را در محاکم قضایی پیگیری خواهند کرد.
عروس قاسم رضاییان بهعنوان بازرس هیئتمدیره در چای نوبر فعالیت میکند!
مجتمع کشت و صنعت چای نوبر در دهستان شبخوسلات رانکوه املش استان گیلان واقع شده است. بر اساس جدیدترین آگهی روزنامه رسمی کشور که در ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ ثبت شده، این شرکت سهامی خاص است و ظاهراً انواع چای و دمنوش تولید میکند. البته گفته میشود اعضای هیئتمدیره این شرکت هم از (وابستگان درجه یک) قاسم رضاییان بوده! و برخی اهالی این روستا ادعا کردهاند که حتی عروس قاسم رضاییان هم بهعنوان بازرس هیئتمدیره در چای نوبر فعالیت میکند!
۳۶ نفر از سهامداران شرکت چای نوبر هم عمرشان به دنیا نبوده تا بتوانند از ثمرات سهامداری برخوردار شوند
برخی اهالی روستای جورگوابر با ارسال اسنادی مدعی شدند پیگیر حقوق و مطالبات خود بهعنوان سهامدار چای نوبر در محاکم قضایی هستند و پس از سالهای طولانی از نادیدهگرفتهشدن حقوقشان (بهعنوان سهامدار) حالا چشم امیدشان، تنها به قضاوت قضات عادل و آگاه دادگستری گیلان دوخته شده است.
گفته میشود ۳۶ نفر از سهامداران شرکت چای نوبر هم عمرشان به دنیا نبوده تا بتوانند از ثمرات سهامداری در شرکت چای نوبر پس از کشف حقیقت در محاکم قضایی، برخوردار شوند. بر اساس اسناد ارسالی این پروندهها هم اکنون در قوه قضاییه در حال بررسی و پیگیری است.
مرحومهای که ۵ سال پس از مرگ امضا میکند؟!
اما نکتهٔ قابل تامل و تحیر در پیوند با مطالب پیشتر گفته شده اینکه؛ یکی از اهالی این روستا با ارسال تصویر گواهی فوت مادر خود مدعی شده آن مرحومه، در سال (۱۳۹۱) فوت شده اما در سال (۱۳۹۶) بهعنوان یکی از سهامداران (حاضر!) در مجمععمومی عادی چای نوبر از وی نامبرده شده و مهمتر اینکه امضای مرحومه در لیست حاضرین درج گردیده است! یکی دیگر از اهالی این روستا در تماس تلفنی به این رسانه اعلام میکند که قاسم رضاییان در محاکم قضایی تحصیلات خود را مقطع ابتدایی عنوان کرده؛ اما مشخص نیست چرا در اتاق بازرگانی گیلان، تحصیلات وی کارشناسیارشد مدیریت بازرگانی ذکر شده است!
بر چه اساسی عروس قاسم رضاییان ۶ ماه پیش از انتخاب بهعنوان بازرس چای نوبر با تمدید تسهیلات موافقت میکند؟!
حتی برخی هم از دستگاههای متولی میپرسند آیا عروس قاسم رضاییان میتواند بهعنوان بازرس هیئتمدیره در شرکت چای نوبر فعالیت کند؟ یکی از این اهالی هم مدعی شده عروس قاسم رضاییان در تاریخ ۷ آبان ۱۴۰۱ بهعنوان بازرس اصلی شرکت چای نوبر معرفی شده درصورتیکه با تمدید تسهیلات ۲۰ میلیاردی این شرکت به (تاریخ مقدم) ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ یعنی حدود (۶ ماه پیش) از انتخاب وی موافقت نموده است!
قاسم رضاییان ۱۰ میلیارد تسهیلات با سود ۴ درصد در سال جاری دریافت نموده است؟!
گفتنی است خبر غیررسمی هم در این روستا دستبهدست میشود مبنی بر اینکه قاسم رضاییان تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰ میلیارد تسهیلات بانکی دریافت نموده و در سال ۱۴۰۳ نیز ۱۰ میلیارد تسهیلات با سود ۴ درصد در قالب کارآفرینی دریافت کرده است! که تکذیب یا تأیید آن با نگارنده نمیباشد.
آیا پرداخت تسهیلات دهها میلیاردی برای صرف در مجتمع کشت و صنعت چای نوبر بوده است؟
اکنون قاسم رضاییان در برابر پرسشهایی نظیر اینکه شرکت چای نوبر چه تعداد نیرو دارد؟ تولید چای این شرکت به چه میزان در سال است؟ آیا عروس وی بهعنوان بازرس هیئتمدیره چای نوبر سابقه حضور داشته و کماکان دارد؟ یا خیر؟ در صورت صحت موضوع، فعالیت عروس قاسم رضاییان در هیئتمدیره بر اساس کدام معیار و قانونی، قابلتوجیه است؟ آیا پرداخت تسهیلات دهها میلیاردتومانی قاسم رضاییان از سوی بانکها صحت دارد؟ کدام بانکها این تسهیلات را پرداخت نموده و اساساً در چه قالبی بوده است؟ آیا پرداخت تسهیلات دهها میلیاردی برای صرف در شرکت چای نوبر بوده است؟ شرکت چای نوبر چه تعداد سهام و چند نفر سهامدار دارد؟ و… موظف به شکستن روزه سکوت و ارائه پاسخی متقن، شفاف، مستند و صادقانه است که این پاسخ در واقع احترام به اعتماد دوبارهٔ مردم شریف و زحمتکش روستای جورگوابر خواهد بود.
عدم شفافسازی پیرامون عملکرد قاسم رضاییان در اتاق بازرگانی و چای نوبر میتواند به ایجاد چالشهای بیشتری منتهی گردد
در پایان گفتنی است به نظر میرسد علاوه بر رویداد مذکور، ورود قاسم رضاییان به اتاق بازرگانی گیلان در لباس ریاست نیز بعضاً با چالشهایی همراه بوده و عدم شفافسازی درباره ابهامات متعدد پیرامون عملکرد وی در این دو جایگاه، میتواند به ایجاد چالشهای بیشتری در راستای جلباعتماد مردم روستای جورگوابر املش و همچنین افکار عمومی منتهی گردد.