تاریخ : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 3 December , 2024
0
یک بام و دو هوای مسئولان گیلان!

از تایید محیط زیست تا انکار مدیریت پسماند گیلان؟!

  • کد خبر : 4109
  • 16 آبان 1403 - 21:43
از تایید محیط زیست تا انکار مدیریت پسماند گیلان؟!
دستگاه زباله‌سوز در روستای سالکده آستانه‌اشرفیه توسط یکی از مخترعین اختراع شد که ابتدا این دستگاه پس از طی مراحل آزمایشی و تأیید محیط‌زیست شروع به کار کرد ولی اکنون سازمان مدیریت پسماند گفته است که این دستگاه مورد تأیید نمی‌باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ناظر خبر، روزانه ۳۰ الی ۴۰ تن زباله فقط در شهرستان آستانه‌اشرفیه تولیدشده و تمامی این زباله‌ها به محل دپو زباله در روستای کشل آزادسرا برده شده و در آنجا ریخته می‌شود، این امر در حالی صورت می‌پذیرد که تفکیک زباله از مبدأ در این شهرستان از درصد بسیار کمی برخوردار بوده است.

مردم از بی‌تدبیری عده‌ای در خصوص‌ عدم ساماندهی پسماند گله دارند

همواره مردم از بی‌تدبیری عده‌ای در خصوص‌ عدم ساماندهی پسماند گله دارند و همین امر سبب شد در یکی از مناطق شهرستان آستانه‌اشرفیه یک اتفاق خوب در حوزه مدیریت پسماند در سال گذشته انجام گیرد که استفاده صحیح از آن می‌توانست الگویی مناسب برای دیگر نقاط استان باشد و آن، اختراع دستگاه زباله‌سوز در مقیاس کوچک در روستای سالکده از توابع شهرستان آستانه‌اشرفیه است.

این اختراع توانایی روزانه سوزاندن حدود ۳۰۰ کیلوگرم زباله بهداشتی را دارد

این دستگاه زباله‌سوز که با همت متخصصان گیلان در حوزه پسماند ساخته و ثبت اختراع شده است توانایی روزانه سوزاندن حدود ۳۰۰ کیلوگرم زباله بهداشتی را دارد که بسیار به مدیریت پسماند در این شهرستان کمک می‌کند.

این دستگاه زباله‌سوز با هزینه یک میلیارد تومان وارد روستای سالکده شده است

به گفته علی اشرف تدبیری مخترع سازنده دستگاه زباله‌سوز در شهرستان آستانه‌اشرفیه، عملکرد این دستگاه کاملاً بهداشتی بوده و هیچ‌گونه خطری برای محیط‌زیست اطراف ندارد و با هزینه یک میلیارد تومان وارد روستای سالکده شده است.

این مخترع گیلانی می‌گوید، زباله بعد از ورود به دستگاه زباله‌سوز چندین بار شسته و سپس وارد کوره می‌شود و بعد از چندین بار تکرار به خاکستر مبدل شده و بدون آسیبی به زیست محیط به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

سازمان مدیریت پسماند گفته است که این دستگاه مورد تأیید نمی‌باشد

دستگاه زباله‌سوز در روستای سالکده آستانه‌اشرفیه توسط یکی از مخترعین اختراع شد که ابتدا این دستگاه پس از طی مراحل آزمایشی و تأیید محیط‌زیست شروع به کار کرد ولی اکنون سازمان مدیریت پسماند گفته است که این دستگاه مورد تأیید نمی‌باشد.

ولی اخیرأ شهرام توانا مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان گفته است که، دستگاه زباله‌سوز اختراع شده در سالکده کارایی لازم صددرصدی و شرایط استاندارد را ندارد.

دستگاه زباله‌سوز روستای سالکده توسط فرد خیری خریداری شده است!

به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان دستگاه زباله‌سوز روستای سالکده توسط فرد خیری خریداری شده است و مردم روستا بعد از گذراندن یک دوره کوتاه آموزشی توسط یکی از نیروهای فعال محیط‌زیست زباله‌ها را از مبدأتفکیک می‌کنند و زباله خشک را تحویل دستگاه زباله‌سوز می‌دهند.

عملکرد این دستگاه بعد از چندین ماه کارکرد و بررسی‌های دقیق در آزمایشگاه اداره کل محیط‌زیست تأیید شده

در حالی این مطالب توسط مدیریت پسماند گیلان مطرح می‌شود که طبق گفته رامین حسین‌زاده رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان آستانه‌اشرفیه در تاریخ ۱۳ تیرماه ۱۴۰۲، عملکرد این دستگاه بعد از چندین ماه کارکرد و بررسی‌های دقیق در آزمایشگاه اداره کل محیط‌زیست تأیید شده و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

همچنین در هفته گذشته فرماندار شهرستان لاهیجان به همراه شهردار شهر لاهیجان و برخی دیگر از مسئولان شهری از دستگاه زباله‌سوز سالکده آستانه‌اشرفیه بازدید کردند تا بتوانند آن دستگاه‌ها را برای دهیاری‌های لاهیجان خریداری کنند.

بدون شک استفاده بهینه از چنین اختراعاتی در حوزه پسماند بسیار به کاهش معضل انباشت زباله کمک می‌کند ولی این امر نیازمند حمایت مسئولان و دوری‌جستن از دو پهلو صحبت‌کردن است.

لینک کوتاه : https://nazerkhabar.ir/?p=4109

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار