به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ناظر خبر، خلاء قانونی و ناکارآمدی قوانین موجود در حوزه حمایت از اصحاب رسانه سبب شده تا برخی مسئولان، خبرنگاران و روزنامهنگاران را مورد اهانت قرار دهند و فقط از آنها، در جهت رسیدن به اهداف و انعکاس خبرهای مطلوب خودشان استفاده کنند.
سیبل خبرنگاران در ایران برای توهین مسئولان و مقامات جای خالی دارد
سیبل خبرنگاران در ایران برای توهین مسئولان و مقامات جای خالی دارد. برخی اوقات کوچکترین اظهارنظر خلاف میل مسئولان یا سادهترین پرسشهای خبرنگاران ممکن است سختگیرانهترین برخوردها و واکنشهای را در پی داشته باشد. رسانههایی که در حال انجاموظیفه حرفهای خود هستند نهتنها نباید مورد اهانت قرار گیرند؛ بلکه باید مورد تقدیر و تشکر مسئولان نیز باشند. چرا که بخشی از ارتباط مردم و مسئولان را با شفافیت فراهم میکنند.
رفتار قلدرمآبانه برخی مسئولان با روزنامهنگاران و خبرنگاران سوژه تازهای نیست
البته رفتار قلدرمآبانه برخی مسئولان با روزنامهنگاران و خبرنگاران سوژه تازهای نیست. انتشار فایل صوتی اهانت محمدپور خوش سعادت به رسانهها در فضای مجازی و دستبهدست چرخیدن آن، باعث واکنش شدید فعالان رسانه کشور و مردم فرهیخته گیلان و ایران شد و موجی از اعتراضات را به دنبال داشت.
انگار برخی مدیران عُرضۀ همین خالهبازی را هم ندارند
اگرچه مدیریت در این استان در دولت سیزدهم چیزی شبیه «خالهبازی» شده بود؛ اما گاهی اتفاقاتی را میبینیم که انگار برخی مدیران عُرضۀ همین «خالهبازی را هم ندارند». گویا محمدپور خوش سعادت فرماندار انزلی در جلسهای که با حضور احمد آقایی بازرس کل استان گیلان برگزار شده بود با جسارت و وقاحت تمام، برخی اقدامات دغدغهمندان حوزه تالاب انزلی را سوسولبازی عنوان کرد و گفت: «رسانههای ما بهجای اینکه مطالبه ملی داشته باشند، فقط بَلدند استاندار، فرماندار و مدیران محلی را گاز بگیرند!»
محمد پور خوش سعادت در دولتی بهعنوان فرماندار منصوب شد که شعارهای زیادی در مورد احترام به خبرنگار و رسانه داشت
محمد پور خوش سعادت در دولتی بهعنوان فرماندار شهر تاریخی انزلی منصوب شد که البته شعارهای زیادی در مورد آزادی بیان و احترام به خبرنگار و رسانه داشت، اما در عمل، تخریب وجهه رسانههای منتقد بخشی از مشی او به نظر میرسد. این اهانت فرماندار دولت سیزدهم نشان میدهد که چقدر در شعارش برای احترام به اهالی رسانه و آزادی بیان صادق بوده است!! هر چند در دولت سیزدهم بر روند توهین و برخورد مسئولان با خبرنگاران افزوده شده بود.
خوش سعادت از عبارت سخیف «گازگرفتن» برای توصیف عملکرد اصحاب رسانه استفاده کرد
خوش سعادت از عبارت سخیف «گازگرفتن» برای توصیف عملکرد اصحاب رسانه استفاده کرد و البته با تودهنی دکتر هادی حقشناس استاندار گیلان بد سعادت شد و بلافاصله برکنار گردید.
خوش سعادت شاید فکر میکرد میتواند یقه خبرنگاران را با ادبیات ناپسند و سخیف بگیرد
خوش سعادت از مدیران تازه به دوران رسیده در دولت سیزدهم بود که سابقه مدیریت در دستگاه دولتی نداشت و شاید فکر میکرد میتواند یقه خبرنگاران و روزنامهنگاران که چشم و گوش بیدار جامعه هستند را با ادبیات ناپسند و سخیف بگیرد.
مسئولانی که مشکلات جدی در عملکرد خود دارند از سر درماندگی به اهانت روی میآورند
به نظر میرسد محمد پور خوش سعادت به دلیل کارنامه بسیار ضعیف و غیرقابلدفاع خود تلاش میکرد ناتوانی خود در اجرای وظایف محوله را به گردن دیگران بیندازد. این اعتقاد وجود دارد که برخی مسئولان در دولت سیزدهم بهجای پاسخگویی و پذیرش مسئولیت، توهین را راهحل مناسبی برای گریز از زیر بار انتقادات میدانند. البته در برخی موارد هم تعریف و تمجید غیرمستند برخی رسانهها از چنین مسئولانی و بزرگنمایی دستاوردهای اندک آنان، باعث ایجاد نوعی خودبرتربینی در این مسئولان میشود. مسئولانی که مشکلات جدی در عملکرد خود دارند و شفافیت و اطلاعرسانی را مغایر با منافع شخصی و جناحی خود میدانند و در مقابل خبرنگاران موضع سختی میگیرند و از سر درماندگی به اهانت روی میآورند.
توهین به خبرنگاران؛ راهکار برخی مسئولان بیکفایت برای پنهانکاری سوءمدیریتهاست
پاسخگویی مسئولان به خبرنگاران امری بدیهی و غیرقابلانکار و اهانت به خبرنگاران؛ امری مذموم و توجیهناپذیر است. این اهانت یک مسئول خلاف رویکرد و خط و مشی مدیریت اجرایی استان و نگاه مردمی دولت چهاردهم است که بارها بر ضرورت همکاری، تعامل و پاسخگویی مدیران با خبرنگاران تأکید میکند. به نظر میرسد دولت پزشکیان در تلاش است تا این ذهنیت را تداعی کند که توهین به خبرنگاران؛ راهکار برخی مسئولان بیکفایت برای پنهانکاری سوءمدیریتهاست.
عزل سریع فرماندار هتاک، اقدامی بهشدت امیدبخش محسوب میشود
بروز چنین خطاهایی نشان میدهد که پاسخگویی به مردم دچار اختلال شده و نیازمند رسیدگی عاجل است؛ نقیصهای که حتماً دولتمردان ارشد هم به وجود آن پی بردهاند، ولی رفع آن نیازمند اندیشیدن تدابیری جامعتر هم هست؛ هرچند عزل سریع فرماندار خاطی، اقدامی بهشدت امیدبخش محسوب میشود.
در نظام مدعی اخلاق اسلامی، مسئول بداخلاق و متخلف ضرر نمیکند
جالب است که برخی دوستان اعتقاد دارند (فرماندار انزلی) در تلاش است جای دیگر پست بگیرد! یعنی این موضوع زشت که سابقهمند هم هست، به اعتماد مردم بهنظام خدشه میزند، زیرا در تصور مردم اینطور جاافتاده است که در نظام مدعی اخلاق اسلامی، مسئول بداخلاق و متخلف ضرر نمیکند.
پرونده توهین فرماندار سابق انزلی به رسانهها نباید با یک عزل بسته شود
البته بارها پیشازاین دکتر هادی حقشناس استاندار گیلان در نشستهای مختلف، همواره بر نقش مهم رسانهها و لزوم قدرشناسی از آنها تأکید کرده و اعتقاد دارد این رویکرد، باید سرلوحه همه مسئولان باشد. اما این انتظار وجود دارد که پرونده توهین فرماندار سابق انزلی به رسانهها نباید با یک عزل بسته شود، بلکه جنبههای مختلف این جرم باید در مفاد الگو و شیوهنامه شرایط احراز احتمالی صلاحیت وی در آینده نیز گنجانده شود.
آقای حقشناس، میدانیم که تاکنون حقشناس بودید
آقای حقشناس، میدانیم که تاکنون حقشناس بودید و اشراف دارید رسانهها لحظهبهلحظه و قدمبهقدم همراه شما بودهاند؛ بنابراین نباید برخی مسئولان با بیمهری بر آنها تاخته، چهره برافروخته و روی ترش کنند. حرمت و احترام دیگران خصوصاً اقشار زحمتکش رسانه که بیمزد و بیمنت، صدای رسای مردماند، حداقل از جنبه انسانی و اخلاقی لازم و ضروری است.
سختگیری شود تا افراد متخلف و خارجازنزاکت با آبروی دولت بازی نکنند
رفتار بد برخی مسئولان با خبرنگاران درملأعام، از نشانههای بیتدبیری آنان است که هرچند وقت یکبار هم تکرار میشود و اگر ادامه پیدا کند بهترین بهانه برای مطالبات عمومی است که در شأن نظام دینی نیست، پس اگر در تأیید صلاحیت چنین مسئولان سختگیری شود، افراد متخلف و خارجازنزاکت به مناصب دولتی نمیرسند تا با آبروی دولت بازی کنند.
اصحاب رسانه تنها به صدور بیانیه از سوی خانه مطبوعات رضایت ندارند
البته اصحاب رسانه تنها به صدور بیانیه از سوی خانه مطبوعات هم در خصوص توهین محمد پور خوش سعادت فرماندار سابق انزلی رضایت ندارند؛ زیرا در «قانون مجازات اسلامی» هر اهانتی به روزنامهنگار یا هر فرد حقیقی دیگر جرم محسوب میشود و مجازات در پی خواهد داشت بهخصوص در این فقره که توهین به رسانه، در واقع اهانت به استاندار گیلان و آزادی بیان است؛ بنابراین اصحاب رسانه از مدیرعامل و هیئتمدیره خانه مطبوعات گیلان انتظار دارند موضوع را از طریق قوه قضاییه پیگیری کنند و نتیجه را اطلاعرسانی نمایند. زیرا توهین به خبرنگاران، میتواند مسیر اعتمادسازی به خدمتگزاران در دولت چهاردهم را با تخریب و کُندی همراه کند و این اغماض قابلقبول نیست.
رسانههای این استان از این به بعد هم اجازه اهانت به این قشر را نخواهند داد
بی شک از سوی هر مسئولی، هر وقفه و چالشی در مسیر بیان روشن و دقیق خواست و مطالبهٔ مردم صورت پذیرد در تضاد با گفتمان دولت چهاردهم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
گفتنی است رسانههای این استان منصفانه و بدون حب و بغض، دغدغه توسعه و کمک به مجموعه مدیریتی استان را دارند و از این به بعد هم اجازه اهانت به این قشر را نخواهند داد.